INICI DE LA CAMPANYA DE RECOLLIDA DE SIGNATURES PER LA ILP D’UNA RENDA GARANTIDA CIUTADANA

ZONA-FRANCA.pancartaVersion en Castellano

El proper diumenge dia 14 d’abril a les 11 hores la “ASSEMBLEA DE TREBALLADORS / ES EN ATUR DE LA MARINA-ZONA FRANCA”, iniciarà a la Plaça de la Marina-Zona Franca el procés de recollida de signatures, per a la presentació de la ILP d’una Renda Garantida Ciutadana per a la seva tramitació davant el Parlament de Catalunya.

Cridem a tots els treballadors / es en situació d’atur, els treballadors / es en actiu així com a la ciutadania en general perquè donin suport aquesta iniciativa avalándola amb les seves signatures i en la participació activa en tot el procés.

Barcelona, 11 abril 2013

Video BTV

QUÈ ÉS LA INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR?

És el dret de la ciutadania de promoure la discussió al Parlament de Catalunya d’una proposició de llei, amb el suport d’un mínim de 50.000 signatures. Aquesta ILP proposa el desenvolupament de l’article 24.3 de l’Estatut d’Autonomia per portar a la pràctica el dret a una renda garantida de ciutadania, que s’ha de finançar a càrrec dels pressupostos de la Generalitat. La quantitat necessària per fer-ho i treure de la pobresa a centenars de milers de persones a Catalunya és només una petita part comparada amb el frau fiscal de bancs, grans empreses i de les famílies riques i molt menys del que roben els corruptes i del que es gasta a rescatar bancs, a perdonar impostos als poderosos oa finançar la privatització de serveis públics. Les opcions sobre ingressos i despesa pública són polítiques i responen a determinats interessos. L’objectiu de la renda garantida de ciutadania és RESCAT A LES PERSONES. A més, l’aplicació de la Renda Garantida valoritza el treball, facilitant la lluita per increments salarials o, almenys, frenant el seu deteriorament. I combat la recessió en generar un augment del consum.
La ILP per la Renda Garantida de Ciutadania està recolzada per una àmplia pluralitat de moviments socials i ciutadans, d’organitzacions sindicals i polítiques.
Disposem de quatre mesos per recollir les 50.000 signatures vàlides.

QUI TÉ DRET A LA RENDA GARANTIDA CIUTADANA?

Tots els ciutadans/es que acreditin una residència legal continuada d’1 any o més a Catalunya tindrien dret a rebre la quantitat necessària perquè, sumada als ingressos que ja tinguin per qualsevol altra raó, arribin als 664 € per 12 pagues a l’any. En famílies amb dos o més membres, el límit per sota del qual es té dret a rebre la Renda Garantida de Ciutadania es calcula amb 664 € per al primer membre de la unitat familiar i el 70% d’aquesta quantitat per als següents. Les famílies de dos membres, tindrien dret a rebre la Renda Garantida de Ciutadania si la suma dels seus ingressos no arriba als 1.129 € al mes (13.545 € a l’any). Les famílies de tres membres, 1.594 € al mes (19.122 € a l’any). Les de quatre, 2.058 € al mes (24.700 € a l’any). I així successivament.
Qui cobri la Renda Garantida de Ciutadania no pot rebutjar una oferta d’trabajoadecuada a les seves capacitats

Esta entrada fue publicada en Accions y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s