COMUNICAT REUNIÓ AMB CONSELLER D’EMPRESA I OCUPACIÓ SR. FELIP PUIG

El passat 25 d’abril una delegació de la Coordinadora d’assemblees i col · lectius de treballadors/es en atur de Catalunya es va reunir amb el conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat Sr Felip Puig i Godes. En aquesta reunió que es va celebrar al Parlament de Catalunya el Conseller va estar acompanyat pel responsable de la Secretaria d’Ocupació i Relacions Laborals Sr Ramon Bonastre.
La delegació de la Coordinadora va estar formada pels companys Antonio Marcos Oliver, Diosdado Toledano, Josep Maria Guerra, Maximiliano Calero i Raul Sanz.
En aquesta reunió es van abordar els següents temes exposats per la delegació de la Coordinadora:
1. – Greus exclusions i insuficiències en l’aplicació de l’RMI
2. – Denúncia de les hores extres il · legals, sota coacció i impagades practicades per diverses empreses que impedeixen la contractació de nous llocs de treball.
3. – Sol · licitud de gratuïtat dels serveis bàsics aigua, electricitat, gas, etc., per a les persones sense feina amb baixos ingressos.
4. – Sol · licitud d’ajuda financera i administrativa per als projectes de cooperatives.
5. – Reducció de la jornada de treball, sense disminució del salari, per combatre la desocupacio
00 Barbarie
Nova llei que substituirà la RMI
Sobre la situació de la RMI el Conseller Felip Puig va reconèixer que 5.000 persones amb dret reconegut a la RMI encara no la perceben, així com l’existència de 1.500 recursos i 800 queixes davant el Síndic de Greuges. Davant la greu situació d’atur i pobresa va informar que el seu Departament està treballant en una nova llei que substituirà la RMI. Aquesta nova llei es presentarà al Parlament en un termini de tres mesos.
Recerca denúncies hores extres il · legals
A la denúncia verbal i per escrit (veure full annex) formulada en la reunió sobre la realització d’hores extres il · legals, sota coacció, sense abonar, i que impedeixen la contractació de nous llocs de treball, detectades en les empreses Granier i 365.cafe, el Conseller es va comprometre a investigar i procedir administrativament en cas de confirmar-se.
El Sr Ramon Bonastre, sota la seva responsabilitat es troba la Inspecció de Treball, va informar que s’han aixecat actes de sanció per 10 milions d’euros per aquesta causa i que es poden presentar denúncies a Inspecció de caràcter anònim (per evitar possibles represàlies de les empreses)
Reunió abans de l’estiu amb Empreses de serveis bàsics i entitats socials
A la sol · licitud de reactivar les gestions per avançar en la gratuïtat dels serveis bàsics d’aigua, gas, electricitat, etc., per a les persones desocupades amb baixes prestacions i subsidis, o sense ingressos, el conseller Sr Felip Puig després d’informar dels acords assolits al Parlament sobre el tema es va comprometre a organitzar abans de l’estiu una reunió amb participació de l’administració pública, empreses de serveis d’aigua, gas i electricitat, entitats socials i Coordinadora persones en atur de Catalunya.
Facilitats financeres i administratives per al desenvolupament de Cooperatives
En resposta a la sol · licitud el Conseller va informar de la preparació d’un Projecte de Llei sobre cooperatives que agiliti els tràmits administratius per a la constitució. Sobre les ajudes financeres de la Generalitat a les cooperatives va exposar les dificultats pressupostàries i d’endeutament de l’administració catalana per desenvolupar-les.
Invitació a participar en el Consell de Relacions Laborals per exposar sol · licitud de reducció general del temps de treball, sense disminució salarial, per combatre la desocupació
Davant la demanda que el Govern de la Generalitat impulsi l’aplicació de la reducció del temps de treball, sense disminució salarial, per afavorir el repartiment del treball i la reducció de la desocupació, el Sr Ramon Bonastre es va comprometre a convidar a una delegació de la Coordinadora d’assemblees i col · lectius de treballadors / es en atur de Catalunya a una reunió del Consell de Relacions Laborals on exposar la petició.
Esta entrada fue publicada en Accions y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s