NO A LES HORES EXTRES “GRATIS” I SOTA COACCIÓ!

Som més de 6.000.000 de desocupats/es en el conjunt de l’Estat i més de 900.000 a Catalunya dels quals el 70% no disposarà de cap tipus de prestació a finals d’any, mentrestant a milers d’empreses es realitzen diversos milions d’ hores extraordinàries a l’any que de no realitzar-se suposarien centenars de milers de llocs de treball per a les persones que ara ens trobem en situació d’atur.
En moltes empreses, sobretot en el sector de serveis, on els patrons sense cap tipus d’escrúpols s’aprofiten de la precarietat laboral i exploten al personal sense respectar el conveni col · lectiu o l’Estatut dels treballadors, coaccionen als treballadors/es a fer hores extres per sobre del que permet la llei, amb retribucions inferiors al que estableixen els convenis i en molts casos “gratis” sota pena de no renovar els contractes i en conseqüència ser acomiadats. Segons dades de l’INE aplicats a la situació actual, les hores extres no pagades equivalen a més de 100.000 llocs de treball. Aquest és el cas de la majoria d’empreses del Sector de la Indústria Flequera de la província de Barcelona i de les dues empreses més importants que coneixem, GRANIER i “365. Cafè “.
Efectivament, en GRANIER els treballadors/es tenen un 1 dia de descans setmanal incloent els festius i no els concedeixen elhoras-extras 15 minuts diaris de l’entrepà (que són computables segons conveni). En total les hores anuals que treballen més de les establertes per llei són: 573.
En 365.cafe tenen un 1 dia de descans setmanal incloent els festius. En total les hores anuals que treballen més de les establertes per llei són: 573.
Davant aquesta greu il · legalitat que destrueix desenes de milers de llocs de treball a Catalunya, la Coordinadora d’assemblees i col · lectius de desocupats/des juntament amb les entitats que donen suport a aquesta campanya de denúncia exigim als empresaris de GRANIER i “365.Café” la supressió immediata d’hores extres il · legals “gratis” i la contractació de treballadors/es sense ocupació. Exigim al Govern de la Generalitat prohibir i penalitzar les conductes il · legals i antisocials de GRANIER i “365.café” posant en marxa la Inspecció de Treball. Alhora cridem a la més àmplia Solidaritat amb els seus treballadors/es i exigim que es respectin les seves condicions laborals i salarials, començant pel gaudi de dos dies de descans setmanal i les 14 festes oficials anuals.
En cas de no modificar la seva actitud els empresaris de GRANIER i “365.café” procedirem a realitzar accions de denúncia més contundents. Per a les persones que ens trobem en situació d’atur l’única possibilitat que tenim de trobar un lloc de treball és: “Repartir el treball entre tots els braços disponibles”. Això es concreta en: Suprimir les hores extres il · legals i la reducció dràstica de la jornada laboral sense disminució de salari.

 

Esta entrada fue publicada en Inf. general y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s