TINC 44 ANYS I UN CONTRACTE DE PRÀCTIQUES PER 500 EUROS” LES FEINES PRECÀRIES I EVENTUALS DONEN UN PETIT RESPIR A ALGUNS ATURATS

ELENA FREIXA BARCELONA
El respir que la temporada turística està donant al mercat laboral és més aviat petit. Ho diuen les xifres oficials, amb uns registres de contractacions que superen els de l’any passat però no els del 2011 (quan semblava que la crisi reculava), però també ho fan palès els milers de treballadors que van posar les esperances en l’estiu per trobar una feina que els lliurés de l’atur encara que fos temporalment. Així ha estat en alguns casos, en què el sector serveis ha brindat una oportunitat de tornar a treballar uns mesos.
Les condicions, però, són una altra història. Quan les coses pinten magres o s’acumulen molts mesos00precarietat_02 de cerques infructuoses, toca agafar al vol el que es presenta. La Virginia Martín n’és un exemple. Ha aconseguit un contracte en pràctiques aquest agost per poder pagar la hipoteca. ¿Amb 44 anys, un ja es pot imaginar les bromes que això desperta a casa”, diu amb ironia. Però assegura que ella no s’arronsa davant de res i que, si cal, passarà com una becària per aconseguir pagar la hipoteca de 450 euros, que el mes passat ja va haver de deixar a deure per falta d’ingressos. És una de les milers de víctimes de la crisi. El 2009 l’empresa on treballava, a Cerdanyola del Vallès, va tancar, i ella va perdre la feina que havia tingut els últims onze anys.
Després d’un any a l’atur, ha esgotat totes les vies de protecció (la prestació d’atur i l’ajuda de 400 euros) i ara viu a casa dels pares mentre espera llogar el seu pis per poder, almenys, cobrir el deute amb el banc. ¿Aquest mes ja he hagut de pagar només part de la hipoteca; em van dir al banc que és millor que res, perquè si no hi ha risc que me’l prenguin”, assegura.
Suplències d’estiu
Ara ha aconseguit una feina que li donarà ¿entre 500 i 600 euros nets” a l’agost i que, amb sort, s’allargarà al setembre per cobrir suplències d’estiu al departament de compres d’una empresa. L’oferta inicial que va rebre eren unes pràctiques no remunerades que, finalment, després que l’empresa i el servei d’orientació laboral en què està inscrita batallesin, s’ha convertit en un contracte d’obra i servei amb un petit sou.
La feina l’ajudarà a posar en pràctica coneixements adquirits en un curs de formació sobre gestió administrativa que ha fet en els últims mesos (també ha fet més de 300 hores d’anglès). ¿No he treballat mai en un departament de compres, n’hauré d’aprendre en temps rècord i estaré sola perquè cobriré precisament la gent que marxa de vacances, però ho faré tan bé com pugui”, assegura. Arribar fins a aquest  +

Esta entrada fue publicada en Inf. general y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s