Com afecten les retallades en la prestació per desocupació

Del 60% al 50%00Del-60-al-50_full_article
¿Què significa que el càlcul de la prestació d’atur es farà aplicant el 50% de la base reguladora a partir del sisè mes en comptes del 60% com es venia fent fins ara? ¿Com ens afecta? Us ho expliquem en un breu (i esperem que aclaridor) article.
Abans que el president Rajoy comparegués al Congrés per anunciar l’enèsim suplici a la soferta ciutadania de l’Estat espanyol, l’import de la prestació d’atur es determinava aplicant el 70% de la base reguladora durant els 180 primers dies de percepció del subsidi i el 60% superat aquest període inicial. En la seva compareixença, i davant els sorprenents aplaudiments del diputats del seu partit, el cap de l’executiu va anunciar que aquest darrer percentatge, el 60%, passaria a ser d’ara en endavant només el 50%. Una disminució que té com a inevitable i òbvia conseqüència reduir l’import de la prestació i que afectarà, bàsicament, els perceptors de prestacions d’atur més modestes. Seguint amb el que és ja una veritable tradició, els sectors més vulnerables carregaran amb la part més feixuga de l’ajustament.

¿Com es calcula la base reguladora?

Sabem que després de percebre durant sis mesos l’atur, es tornarà a calcular la nostra prestació fent servir el 50% de la base reguladora. Ara bé, ¿quina és aquesta base reguladora (BR)?

Segons la Llei General de la Seguretat Social, la BR és la mitjana de les bases de cotització en concepte d’atur corresponents als darrers 180 dies cotitzats dins el període de sis anys anteriors a la situació de desocupació.

Límits màxims i mínimsAquest càlcul està sotmès a l’existència de limitacions màximes i mínimes condicionades pel número de fills a càrrec de la persona beneficiària. Aquests límits es fixen prenent com a referència l’anomenat Indicador Públic de Rendes d’Efectes Múltiples Mensual (IPREM), una quantitat fixada per l’administració que serveix per determinar, per exemple, +Inf.

Esta entrada fue publicada en Inf. útil y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s