El Parlament demana que no es puguin tallar els subministraments sense informe de serveis socials

version en castellano

Les companyies d’aigua, llum i gas no podran retirar els subministraments a les llars que no paguin sense l’autorització de l’Administració

En cas que una família no pugui pagar l’aigua, la llum o el gas del seu habitatge, les companyies energètiques que 00Bap7pRPIcAATchr.jpglargetingui contractades no li podran tallar els subministraments sense disposar d’un informe de l’Administració, elaborat pels serveis socials. Això és el que ha aprovat aquest dijous el Parlament de Catalunya, una part d’una moció presentada per ICV-EUiA, que ara es traslladarà al Govern perquè ho faci efectiu. 

La moció especifica la necessitat de disposar d’un informe de serveis socials que acrediti la situació de pobresa de la família afectada per evitar que se li retirin els subministraments. Aquesta mesura ha de servir com a “pla de xoc” per combatre la pobresa energètica, un problema que es calcula que afecta a mig milió de catalans (193.000 llars). 

La moció d’ICV-EUiA era més ambiciosa, i proposava que “el silenci administratiu”, a l’hora de respondre a les empreses que demanessin tallar subministraments a una llar, fos considerat com una negació. Però aquest punt del text no ha rebut el suport de la Càmara. 

Sí que ha tirat endavant, tanmateix, la demanda d’elaborar “un protocol obligat de comunicació i intervenció”, previ a l’entrada en escena dels serveis socials, “per aplicar les ajudes necessàries a fi d’evitar el tall del subministrament”, tal com consta en la moció. Així mateix, s’ha aprovat també crear una taula de treball sobre pobresa energètica.

Joan Herrera (ICV), impulsor de la mesura, s’ha mostrat satisfet ambla votació, i ha destacat la importància que la Generalitat pugui impedir el tall dels subministrament del que són serveis essencials. 

via @CatalunyaPlural

Esta entrada fue publicada en Inf. útil y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s