CRIDA A LA SOLIDARITAT AMB LA VAGA INDEFINIDA A UNIPOST

Avui divendres 27 de desembre la vaga indefinida a l’empresa de missatgeria/ correus privada UNIPOST ha arribat a la seva primera setmana. Es tracta d’una vaga en resposta a la voluntat de l’empresa d’acomiadar fins a 425 treballadors/es durant els primers mesos del 2014, aplicar un ERTE sobre la resta i una rebaixa del voltant del 9% del sou. Tot i que aquesta proposta va ser rebutjada per prop del 60% dels vots en un referendum promogut per CCOO, UGT i USO, de moment únicament CGT promou la vaga.

Malgrat el silenci mediàtic, la vaga està sent un èxit a Barcelona, on la CGT és el sindicat majoritari i té un seguiment més irregular en altres centres, especialment a fora de Catalunya. Per trencar aquest suport mediàtic, els i les vaguistes d’Unipost ens han demanat suport i solidaritat. Entre les coses que ens han plantejat és:
– Ajudar a trencar el mur de silenci mediàtic.
– Difondre l’existència de la vaga en els nostres entorns d’afinitat
– Ajudar a promoure la vaga en centres petits dispersos territorialment. Unipost disposa de petits centres de treball en moltes poblacions. Aquesta gran dispersió dificulta l’explicació i la promoció de la vaga.

La vaga indefinida a Unipost és un nou exemple de la dignitat i la lluita dels i les treballadores en contra del xantatge empresarial, en forma d’acomiadaments i baixadedes de sou. El seu èxit depén en gran part del suport que siguem capaços de donar-los, especialment en una empresa com aquesta que té gran quantitat de centres de treball.
Us demanem que ens ajudeu. Si voleu més informació podeu adreçar-vos a les webs, facebook i twitter que us adjuntem tot seguit, o demanar-nos-la a aquesta adreça de correu o al telèfon 692057591.

Noticies relacionades

Cuarto día de huelga en UNIPOST

CGT convoca vaga indefinida a Unipost contra el pla per acomiadar 425 empleats

Vídeo explicant la vaga

Dades de contacte

Twitter: @cgtunipost

Esta entrada fue publicada en Accions y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s