Ocupen una seu d’Endesa per exigir solucions als casos de pobresa energètica

Unes 200 persones de l’Aliança per Combatre la Pobresa Energètica (APE), integrada per la PAH, la Unió de Consumidors de Catalunya i la Confederació d’Associacions de Veïns de Barcelona, han ocupat una oficina comercial d’Endesa per denunciar els talls de subministrament a les famílies sense recursos. Entre els manifestants hi havia afect1514598_511197108992691_1674302296_n-15477ats que s’han quedat sense servei per no poder assumir la factura de la llum, aigua o gas.

Alguns representants de la plataforma han aconseguit reunir-se amb membres d’Endesa però no n’ha trascendit el resultat de la trobada . Qui també ha donat suport a la convocatòria és la portaveu de la PAH, Ada Colau. L’Aliança exigeix que les despeses per garantir els serveis bàsics siguin assumides per la companyia “perquè al davant dels beneficis hi ha les persones”. També reclamen que qualsevol tall de subministrament “tingui l’aprovació dels Serveis Socials”. La plataforma demana que Endesa designi un interlocutor que eviti els talls a persones que no poden pagar.

Segons aquesta plataforma, el 2012 els talls d’electricitat per manca de pagament van afectar 1,4 milions de famílies a Espanya, dels quals 524.000 van ser a Catalunya. Denuncien que, “mentre a l’estat hi ha set milions de persones amb pobresa energètica, les empreses del sector van obtenir 7.638 milions d’euros guanyar els primers trimestres de 2013″.

Font: http://www.btv.cat/btvnoticies/2014/03/19/ocupen-una-seu-dendesa-per-exigir-solucio-als-casos-de-pobresa-energetica/

Esta entrada fue publicada en Accions y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s