Campanya de reclamacions per denunciar la pèrdua de poder adquisitiu dels pensionistes

Video de l’accio

Més de 200 pensionistes han participat en la primera presentació col·lectiva de reclamacions per denunciar l’última reforma de les pensions per part del govern del Partit Popular. La Marea Pensionista alerta que aquest any no s’ha utilitzat l’IPC per revalorar les pensions i, per això, han perdut poder adquisitiu.

Amb les reclamacions que s’han presentat davant de l’Institut Nacional de la Seguretat Social, els pensionistes sol·liciten la revaloració de les pensions d’acord amb l’IPC anual. Però en principi es tracta només d’un tràmit per esgotar la via administrativa. La intenció, si no hi ha resposta de l’INSS o és negativa, és presentar una denúncia d’inconstitucionalitat perquè la reforma del PP “suposa un incompliment evident de l’obligació de garantir pensions suficients”.

Des d’aquest 2014, la forma de revalorar les pensions es basa en un seguit de variables macroeconòmiques. Segons la Marea Pensionista, aquest nou factor farà que en els propers 15 anys, la pèrdua de poder adquisitiu acumulada arribi fins al 28%, segons s’acompleixin en major o menor grau les previsions d’evolució macroeconòmica de l’Estat espanyol. El sindicat CCOO ha calculat que en els propers 9 anys, els pensionistes poden deixar de percebre fins a 84.000 milions d’euros.

Font: http://www.btv.cat/btvnoticies/

Esta entrada fue publicada en Inf. general y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s