Autònomes i subcontractades per Telefònica convoquen una vaga indefinida

El personal d’empreses contractades, subcontractades i autònomes que treballen per a Telefònica-Movistar van iniciar dissabte, a Madrid, una vaga per a derogar el nou contracte que la multinacional ha signat amb les empreses contractades

Davant les condicions imposades per part de Telefònica-Movistar, les treballadores d’empreses contractades, subcontractades i autònomes que treballen per aquesta companyia han convocat una vaga indefinida a telefonica mwcMadrid que començà el passat dissabte, 28 de març. La protesta està motivada pel darrer contracte signat per Telefònica amb les empreses auxiliars, que rebaixa un cop més els barems de pagament i que durà a les treballadores a patir unes condicions laborals i salarials intolerables.

“La baixada de barems és tan gran que qualsevol treballadora d’una empresa subcontractada no guanyaria més de 600 euros”, explica José Luis Amaro, treballador d’una de les empreses subcontractades i membre del Comitè de vaga de la Comunitat de Madrid. Segons afegeix, les condicions han empitjorat contracte rere contracte, fins el punt que “tota treballadora disposa del seu cotxe, la seva benzina, realitza jornades de dilluns a diumenge, treballa entre deu i dotze hores diàries, i si no treballes no cobres”.

“Cada tres anys Telefònica baixa el preu del barem –explica Amaro- però ja no pot baixar més. Per a una alta de línia de telèfon, que es pagava a nou euros, ara en volen pagar dos i mig”, conclou. Aitzol Ruiz de Azúa, president del Comitè d’empresa de Cotronic Barcelona, que s’ha solidaritzat, com molts altres comitès arreu de l’estat espanyol, amb les seves companyes de Madrid, explica que “les empreses subcontractades han apostat per desviar el personal de la plantilla fixa a convertir-lo a autònom, que resulta més econòmic. Ara, amb aquetss nous barems, l’autònom ja no pot sobreviure”. Aquest treballador afegeix que els salaris són tan minsos que “per a fer més instal·lacions i poder cobrar una mica més, les treballadores se la juguen en prevenció de riscos laborals. Hem patit diversos accidents, un d’ells mortal”.

Amaro denuncia que tant les empreses subcontractades com els autònoms “han rebut pressions” per part de les empreses contractades per a signar l’acord entre aquestes i Telefònica, que entra en vigor al proper maig. No obstant això,   +Inf

Font: @La_Directa 

Esta entrada fue publicada en Inf. general y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s